300+ September 2019 Current Affairs PDF Download

September 2019 Current Affairs PDF Download: Current Affairs and General Awareness are very important in day to day lives. If you are preparing for the general competitive exams then you have to give special importance to this section.

An aspirant should daily learn new things, about what is happening around the world, nation, states, and all the fields. Just knowing the key points is sufficient to keep your general knowledge on par.

Reading the current affairs is not a boring task in fact it is very interesting. In order to perform well in the competitive examinations, a candidate must pay special attention to the sections like what is recent happenings all over the world and in India, Nation and worldwide politics, sports, economics, entertainment, and many more.

September 2019 Current Affairs PDF

300+ September 2019 Current Affairs Pdf is available here to download. In upcoming exams like RRB NTPC 2019 the General Awareness section covers the maximum marks in both stages. So this PDF will be helpful for the aspirants who are going to appear in upcoming sarkari exams.

The current affairs will be updated here for the perspective of competitive exams. So if you are reading these current affairs then you will be preparing for the current affairs sections asked in the competitive examination like IBPS, UPSC, SSC, Bank PO, Bank Clerk, IBPS, Railways, Government Jobs, UPPSC, MPSC, and other state exams.

Latest Release – 1000+ Pratiyogita Darpan Current Affairs 2019 PDF Download

We are also attaching Monthly Current Affairs 2019 PDF in hindi & english pdf of last 9 months here you can download all pdfs by clicking on the links given below :

No.Monthly Current Affairs 2019Download Link
1August 2019 Current Affairs PDF In Hindi/EnglishDownload
2July 2019 Current Affairs In Hindi/English PDFDownload
3June 2019 Current Affairs In Hindi/English PDFDownload
4May 2019 Current Affairs In Hindi/English PDFDownload
5April 2019 Current Affairs In Hindi/English PDFDownload
6March 2019 Current Affairs In Hindi/English PDFDownload
7February 2019 Current Affairs In Hindi/English PDFDownload
8January 2019 Current Affairs In Hindi/English PDFDownload

What topics do the September Current Affairs 2019 PDF covers?

  • Current Affairs of September 2019 keeping in mind the upcoming competitive exams
  • Latest News for an easy and effective learning
  • All the National Current affairs of September.
  • State-related current news of August
  • International Affairs 2019 and Agreements/MOUs signed
  • Latest Appointments 2019 & Resignations
  • Defence news & sports news with a focus
  • Awards and Recognitions, Summit and Conference, Ranks and Reports, Science & Technology, Important Days, Obituaries, Books and Authors
  • Static takeaways from the current affairs that can be asked in the exam.

1. At which place India-Japan Defense Ministerial meeting took place?
(a) Tokyo

(b) Osaka

(c) Mumbai

(d) New Delhi

(e) None of these
Ans. (a)

2. Who led the business delegate visited Russia to strengthen bilateral relationship between Indian and Russia in energy and steel sectors?
(a) Piyush Goyal

(b) Dharmendra Pradhan

(c) Rajnath Singh

(d) Nirmala Sitharaman

(e) None of these
Ans. (b)

3. Which countries topped in Ipsos’s Global Happiness Survey 2019?
(a) Saudi Arabia and Iraq
(b) Denmark and Iceland
(c) Australia and New Zealand
(d) Australia and Canada
(e) None of these
Ans. (d)

4. Which firm has partnered Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) for launching “Build for Digital India” Programme?
(a) Amazon

(b) Microsoft

(c) Google

(d) Apple

(e) None of these
Ans. (c)

5. Which country will become largest coking coal importer by 2025 leaving behind China according to “Fitch Solution Macro Research”?
(a) United States

(b) Australia

(c) Japan

(d) India

(e) None of these
Ans. (d)

6. Which State is going to Host 36th National Games 2020?
(a) Meghalaya

(b) Goa

(c) Tamil Nadu

(d) Kerela

(e) None of these
Ans. (b)

7. India’s first sky cycling park is going to open in which city?
(a) Dehradun

(b) Manali

(c) Dhramshala

(d) Srinagar

(e) None of these
Ans. (b)

8. Which sportsperson has won Rashtriya Khel Protsahan Puruskar for the year 2019?
(a) Gagan Narang

(b) Marry Kom

(c) P.V Sindhu

(d) Virat Kohli

(e) None of these
Ans. (a)

9. Name the first IPS officer, who won Tenzing Norgay National Adventure Award 2018 ?
(a) Rema Rajeshwari

(b) Aparna Kumar

(c) Archana Ramsundram

(d) R. Sreelakha

(e) None of these
Ans. (b)

10. By the End of which year, Central Government Health Schemes (CGHS) will be made available to 100 cities?
(a) 2021

(b) 2022

(c) 2023

(d) 2025

(e) None of these
Ans. (b)

200+ September 2019 Current Affairs By Study IQ PDF Part I

You can join our All In One Preparation Group and join us on Telegram and like our Facebook Page to get notified on latest exam updates and materials. For discussion join SSC GROUP and Railway Group.

Leave a Comment