300 General Science Questions PDF In English

300 General Science Questions PDF In English

General Science is a very important part For every Exams like RRB NTPC, RRB Group D, SSC CPO etc. In this section, basic questions on various sections of General Science syllabus like Physics, Chemistry, Biology are asked. In this article we are going to share most expected 300 General Science Questions PDF In English.You are advised to read this PDF and practice it once before your examination.

This selected most expected general science questions is frequently asked in various exams like SSC CGL, RRB NTPC, RRC Group D etc.This 300 General Science Questions PDF is contained with 100 Physics Questions and Answers,100 Chemistry Questions and Answers, 100 Biology Questions and Answers.
This General Science questions PDF covers almost all the important topics to be prepared for Railway Exams like Chemical Compounds, Acids & Bases, Physics Laws, Human Body, Viruses, Diseases, Vitamins, etc.
Once you are through with this General Science questions PDF, you would be able to answer majority of the Questions to be asked in the General Science section of upcoming RRB NTPC and other Exams.

You can download 300 General Science Questions PDF In English PDF by the direct downloading link below.

Physics
Q1) Blades of a windmill possess , hence they are turned by a fast wind.
Ans -: Potential Energy
Q2) A dark-skinned man experiences , as compared to a fair skinned man.
Ans -: Less heat & Less cold
Q3) What device is used to break/complete an electronic circuit?
Ans -: Switch
Q4) What is the temperature at which both the Fahrenheit and the centigrade scales have the
same value?
Ans -: -40°
Q5) Acceleration acts always in the direction of the .
Ans -: Net force
Q6) The principle used in working of an atom bomb is .
Ans -: Nuclear Fission
Q7) What is the unit used to measure the depth of sea?
Ans -: Fathom
Q8) Astigmatism can be corrected by .
Ans -: Cylindrical lenses
Q9) Lambert’s Law isrelated to .
Ans -: Illumination
Q10) In a Battery, which energy is converted into Electrical energy?
Ans -: Chemical Energy

Q11) The longitudinal mechanical waves of less than 20Hz are called .
Ans -: Infrasonic
Q12) Distance of stars are measured in ?
Ans -: Light Years
Q13) Albert Einstein was awarded the Noble prize for .
Ans -: Photoelectric Effect
Q14) Electric Motor converts the Electric energy into .
Ans -: Electric energy to Mechanical energy
Q15) Robert Koch hasinvented the .
Ans -: Electron microscope
Q16) Force of attraction between the molecules of different substancesis called .
Ans -: Adhesive Force
Q17) Electrons in Good conductors are .
Ans -: loosely bound
Q18) One barrel of oil = litres. (approximately)
Ans -: 159
Q19) If a bar magnet is cut length wise into 3 parts, what will the total number of poles be?
Ans -: 6
Q20) If the body is hollow, then its centre of gravity lies?
Ans -: Outside the material

Q21) If the temperature inside a room is increased, the relativehumidity will .
Ans -: Decrease
Q22) In summer, the mirages are seen due to the phenomenon of .
Ans -: Total Internal Reflection
Q23) In the visible spectrum which colour has the longest wavelength?
Ans -: Red
Q24) In which medium sound travels faster?
Ans -: Solid
Q25) Insects can move on the surface of water without sinking due to .
Ans -: Surface tension of water
Q26) The Laws of Electrolysis were proposed by –
Ans -: M Faraday
Q27) Light travels in a .
Ans -: Straight line
Q28) What is used as a cooling agent in most of the world’s commercial nuclear power plants?
Ans -: Water
Q29) Nature of sound wave is ?
Ans -: Longitudinal
Q30) 1 fermi unit is equal to –
Ans -: 10⁻¹⁵m

Q31) How many basic S.I. units are there?
Ans -: Seven
Q32) What is the principle on which a transformer works?
Ans -: Mutual Induction
Q33) The distance between Earth and Sun is termed as –
Ans -: 1 Astronomical unit
Q34) Potential energy of your body is minimum when you .
Ans -: Lie down on ground
Q35) What is the freezing point (temperature) of Pure water?
Ans -: 32 F
Q36) What is the unit of measurement of an Angle?
Ans -: Radian
Q37) Radio waves of constant amplitude can be generated with an .
Ans -: Oscillator
Q38) Hooke’s law is related to
Ans -: Elasticity
Q39) Sudden fall in barometer is indication of .
Ans -: Storm
Q40) Water moving up a straw is an example of .
Ans -: Capillary Action

Q41) The blue colour of the clear sky is due to .
Ans -: Dispersion of Light
Q42) What is a magnetic field’s direction within a magnet?
Ans -: From South to North
Q43) The experiment demonstrating the existence of electromagnetic wave was first conducted by
Ans -: Heinrich Hertz
Q44) The filament string in an electric bulb is made of which metal?
Ans -: Tungsten
Q45) Drag is the force exerted by fluids.
Ans -: Friction
Q46) The hydraulic brake used in automobiles is a direct application of .
Ans -: Pascal’s Law
Q47) The image formed by convex lens in a simple microscope is .
Ans -: Virtual & Erect
Q48) What kind of mirror is used in motor vehicles near the driver’s seat?
Ans -: Convex Mirror
Q49) & are present in the nucleus of an atom.
Ans -: Neutrons and protons
Q50) The size of atomic nucleus is of the order of .
Ans -: 10⁻¹⁵ m

Q51) From the moon’s surface, Astronauts see a Black Sky. This is because of .
Ans -: Absence of Atmosphere on Moon
Q52) The specific resistance of a wire varies with its .
Ans -: Material
Q53) The speed of light will be decreased with the rise in the temperature of the medium. True or
False.
Ans -: False. (It remains unchanged)
Q54) Which is the strongest force in the nature?
Ans -: Nuclear Force
Q55) Which device is used to measure the temperature of the sun?
Ans -: Pyrometer
Q56) Which phenomenon occurs when light passes from a denser to rarer medium?
Ans -: Total Internal reflection
Q57) Which substances do not allow flow of charge through them?
Ans -: Insulators
Q58) The value of which quantity remains same in all system of units?
Ans -: Specific Gravity
Q59) What is the speed of sound in air?
Ans -: 332m/sec
Q60) The working of the quartz crystal in the watch is based on which effect?
Ans -: Piezoelectric Effect

Q61) Permanent magnets are made of .
Ans -: Steel
Q62) During a fog, the visibility is reduced. This is because of which phenomenon?
Ans -: Scattering of light
Q63) Weightlessness experienced in a spaceship is due to .
Ans -: Absence of Gravity
Q64) Which device is used to find submerged objects?
Ans -: SONAR
Q65) What converts the alternating current into direct current?
Ans -: Rectifier
Q66) Which element is used as a moderator in nuclear reactors?
Ans -: Graphite
Q67) Which device converts light energy into electric energy?
Ans -: Photoelectric cell
Q68) The unit of power of lensis called .
Ans -: Dioptre
Q69) What is the unit of Radioactivity?
Ans -: Curie
Q70) An object has to attain the velocity of to escape from earth’s atmosphere?
Ans -: 11.2 km/sec

Q71) What is the measuring unit of length of light waves?
Ans -: Angstrom
Q72) A short duration wave is known as –
Ans -: Pulse
Q73) When did Einstein propose that matter can be converted into energy?
Ans -: 1905
Q74) What is the SI unit of luminous intensity?
Ans -: Candela
Q75) What is the unit of magnetic flux?
Ans -: Maxwell
Q76) What is the unit of specific resistance?
Ans -: Ohm-metre
Q77) The wavelength of visible spectrum ranges from .
Ans -: 390-700 nanometres
Q78) A Washing machine works on the principle of –
Ans -: Centrifugation
Q79) When a ball is thrown upward, what happens to its Acceleration?
Ans -: It remains Constant
Q80) Magnifying glass is made of which type of lens?
Ans -: Convex lens

Q81) What colour will a red glass appear if it is heated in dark room?
Ans -: Green
Q82) What happens to the surface tension of the water when a detergent is added to it?
Ans -: Decreases
Q83) The value of ‘g’ (acceleration due to gravity) is maximum at ?
Ans -: at poles
Q84) Which instrument is used to measure altitudes in aircrafts?
Ans -: Altimeter
Q85) Which instrument is used to measure change in volume of substances ?
Ans -: Dilatometer
Q86) Which instrument is used to measure depth of ocean ?
Ans -: Fathometer
Q87) The power of electric circuit is measured with a .
Ans -: Wattmeter
Q88) Which instrument is used to measure the scattering of light by particles suspended in a liquid
?
Ans -: Nephelometer
Q89) Which is more elastic – Steel or Rubber?
Ans -: Steel
Q90) Which is the only natural magnet?
Ans -: Magnetite

Q91) What Principle is used in the designing of ships and submarines?
Ans -: Archimedes Principle
Q92) Nuclear Fissions are initiated by .
Ans -: Neutrons
Q93) The wire in an electric heater is made up of .
Ans -: Nichrome
Q94) During Sonography which types of Waves are used?
Ans -: Ultrasonic waves
Q95) Diode Bulb was discovered by .
Ans -: Sir J. S. Fleming
Q96) Who gave the first experimental value of G?
Ans -: Cavendish
Q97) Who had showed that the electric and magnetic waves are equal in vacuum?
Ans -: James Clerk Maxwell
Q98) What is the escape velocity of Moon?
Ans -: 2.38 Km/s
Q99) Why does a liquid drop tend to assume a spherical shape?
Ans -: To minimize surface tension
Q100) Resistance of a Conductor is inversely proportionalto it’s .
Ans -: Cross Sectional Area

Chemistry
Q1) What is used in nuclear reactor as a moderator. It is also known as Heavy Water?
Ans -: Deuterium Oxide (D2O)
Q2) Which Metal is in liquid state at room temperature?
Ans -: Gallium
Q3) elements are non-metal.
Ans -: Electro-negative
Q4) What is known as Artificial Silk.
Ans -: Rayon
Q5) Nitrous Oxide (N2O) is also known as –
Ans -: Laughing Gas
Q6) Which compound is used to prepare water proof clothes?
Ans -: Calcium hydride
Q7) Which Nobel Gas is also known as ‘Stranger Gas’?
Ans -: Xenon
Q8) Which Acid is know as ‘Oil of Vitriol’?
Ans -: Sulphuric acid
Q9) For making of parachute, which polymeric substance used?
Ans -: Viscose
Q10) Acid rain is caused when the air is polluted by Gases.
Ans -: Nitrous Oxide & Sulphur dioxide

Q11) All noble gases are & .
Ans -: Colourless and Odourless
Q12) is used as a Water Purifier.
Ans -: Alum
Q13) Aluminium is extracted from which ore?
Ans -: Bauxite
Q14) The Process is used to synthesized Ammonia (NH3)?
Ans -: Haber’s Process
Q15) Which compound/acid commonly known as Aspirin?
Ans -: Acetylsalicylic Acid
Q16) gas used to fill Balloons.
Ans -: Helium
Q17) is also known as Baryta Water?
Ans -: Barium Hydroxide
Q18) Best sources for Vitamin D are –
Ans -: Sunlight & Fish liver
Q19) Which gas is the chief component of Bio-gas?
Ans -: Methane
Q20) is the purest form of Carbon found in Nature.
Ans -: Diamond

Q21) The Chemical name of ‘Washing Soda’ is –
Ans -: Sodium Carbonate
Q22) What is the Chemical name of Chromic Acid?
Ans -: Chromium trioxide
Q23) Chemical name of Picric Acid is –
Ans -: Tri Nitro Phenol
Q24) In Photography, which chemical used as a fixer.
Ans -: Sodium thiosulphate
Q25) What are used to control the chain reaction in a nuclear reactor?
Ans -: Cadmium rods
Q26) In sunlight, Chloroform is converted into , a poisonous gas.
Ans -: Phosgene
Q27) Which Vitamin contains Cobalt?
Ans -: Vitamin B12
Q28) is one of the most common preservatives used in food processing industry?
Ans -: Benzoic Acid
Q29) Which compounds are responsible for permanent hardness of water?
Ans -: Sulphates and Chlorides of Calcium and Magnesium
Q30) The temporary hardness of water is caused of because of which compounds?
Ans -: Bicarbonates of Calcium and Magnesium

Q31) Copper is extracted from which ore?
Ans -: Copper Pyrite
Q32) When there is , Dead organisms are transformed into petroleum and natural
gas.
Ans -: Absence of air
Q33) Deuterium is of Hydrogen.
Ans -: Isotope
Q34) the weight of iron is , when it is undergoing the process of ‘rusting’.
Ans -: Increases
Q35) Efficiency of the catalyst depends on its –
Ans -: Molecular State
Q36) Egg shell is made up of .
Ans -: Calcium Carbonate
Q37) Which Vitamins are Fat Soluble?
Ans -: A, D, E & K
Q38) Which was the First organic compound synthesized in a lab and it was done by whom?
Ans -: Urea by Friedrich Wöhler
Q39) Fuse wire is made up of .
Ans -: Lead and Tin
Q40) is used to coat Galvanised Iron.
Ans -: Zinc

Q41. Which Gases are used by sea divers for under water breathing?
Ans -: Oxygen & Helium
Q42. & gases are helpful for ripening of raw fruits.
Ans -: Ethylene & Acetylene
Q43. The found in an ore is known as Gangue.
Ans -: Impurities
Q44. Iron is extracted from which ore?
Ans -: Hematite
Q45. Kerosene is a mixture of .
Ans -: Aliphatic hydrocarbons
Q46. Which Element is used for making of Lead pencil.
Ans -: Graphite
Q47. The lightest metal is .
Ans -: Lithium
Q48. is the main ore of Mercury.
Ans -: Cinnabar
Q49. Which Metal is found in the highest proportion in earth’s crust?
Ans -: Aluminium
Q50. Mine explosions are mostly caused by mixing of Air & .
Ans -: Methane

Q51. What is the compound used to in Nail polish remover?
Ans -: Acetone
Q52. Natural rubber is a polymer derived from .
Ans -: Isoprene
Q53. The coating on non-stick cookware is of .
Ans -: polytetrafluoroethylene (PTFE) – TEFLON
Q54. The Nuclear Fusion on the Sun’s surface result intoformation of Atoms.
Ans -: Helium
Q55. Organic Compounds are only soluble in .
Ans -: Non-polar solvents
Q56. is also know as “FOOL’S GOLD”.
Ans -: Iron Pyrite
Q57. In an Oxidation process happens.
Ans -: Loss of electrons
Q58. Oxides of metals are .
Ans -: Alkaline
Q59. Ozone is in nature.
Ans -: Diamagnetic
Q60. The chemical composition of paper is that of a .
Ans -: Cellulose

Q61. Paraffin wax is .
Ans -: Saturated hydrocarbon
Q62. In which type of Rocks is Petroleum (Fossil Fuel) is found?
Ans -: Sedimentary Rocks
Q63. is also called White Gold.
Ans -: Platinum
Q64. Which is the purest form of Iron?
Ans -: Wrought Iron
Q65. Which Ore is used to extract Radium?
Ans -: Pitchblende
Q66. Solder is an alloy of .
Ans -: Tin and Lead
Q67. Which Radioactive Isotope is used in Cancer treatment?
Ans -: Cobalt – 60
Q68. is the element common to all acids.
Ans -: Hydrogen
Q69. is created by Alloying Iron and Chromium.
Ans -: Stainless Steel
Q70. The lustre of a metal is due to .
Ans -: Presence of free electrons

Q71. Which Mineral element is found in chlorophyll?
Ans -: Magnesium
Q72. The most abundant element in the earth’s crust is –
Ans -: Oxygen
Q73. The term ‘catalysis’ was coined by .
Ans -: Jöns Jakob Berzelius
Q74. Which element is the primary reason for radioactivity found in human body?
Ans -: Potassium – 40
Q75. Germanium, an ultra pure metal is purified by which method?
Ans -: Zone refining
Q76. Tooth enamel is made up of .
Ans -: hydroxyapatite, a mineral compound of calcium and phosphate
Q77. Which gas is filled inside a Tube light?
Ans -: Mercury Vapour & Argon
Q78. is an aqueous solution of Acetic acid.
Ans -: Vinegar
Q79. Which Vitamins are Water Soluble?
Ans -: Vitamin B complex & Vitamin C
Q80. Silver turns black (Tarnish) because of its reaction with .
Ans -: Sulphur

Q81. Melting of ice can be prevented with the use of –
Ans -: Gelatin
Q82. A Bee Sting contains which Acid?
Ans -: Methanoic Acid
Q83. An Orange contains Acid.
Ans -: Citric Acid
Q84. Etching of glass is done with the help of .
Ans -: Hydro fluoric acid (HF)
Q85. Which acid is used in soft drinks?
Ans -: Carbonic acid (H2CO3)
Q86. Silver Iodide is used as a ‘seed’ agent for making of –
Ans -: Artificial Rain
Q87. is used as a catalyst for the synthesis of Sulphuric Acid by Contact Process.
Ans -: Platinum (Pt)
Q88. Vanaspati Ghee is synthesized with the help of which catalyst?
Ans -: Nickle (Ni)
Q89. Swelling of bread takes place because of –
Ans -: Carbon dioxide
Q90. Cigarette lighters contain Gas.
Ans -: Butane

Q91. Which gas is used in fire extinguisher?
Ans -: Carbon dioxide
Q92. is termed as ‘Metal of Future’.
Ans -: Titanium
Q93. Safety matches are prepared using –
Ans -: Red Phosphorous
Q94. A Photoelectric cell contains metal.
Ans -: Selenium
Q95. Zinc Phosphide is used as?
Ans -: Rat Poison
Q96. Which is the hardest substance found in human body?
Ans -: Tooth Enamel
Q97. Ozone is an of Oxygen.
Ans -: Allotrope
Q98. Which Metal is naturally Anti-Bacterial?
Ans -: Copper
Q99. Which was the first element to be produced after Big Bang?
Ans -: Hydrogen
Q100. If you pour a handful of salt into a glass of water, the water level will .
Ans -: Go Down

Biology
Q1. Alcoholic drink contains .
Ans -: Ethyl Alcohol
Q2. Glucose in stored in the form of by Animals.
Ans -: Glycogen
Q3. Ascariasis is caused by .
Ans -: Round Worm
Q4. BCG vaccination (Bacillus Calmette Guerin) givesimmunity from .
Ans -: Tuberculosis
Q5. Blood groups was discovered by –
Ans -: Karl Landsteiner
Q6. The first successful heart transplant in India was performed by –
Ans -: Dr. Panangipalli Venugopal
Q7. The oral polio vaccine was discovered by –
Ans -: Jonas Salk
Q8. Companion cells are unique to .
Ans -: Angiosperms
Q9. DNA stands for .
Ans -: Deoxyribonucleic Acid
Q10. Dog bite can cause rabies. Bite of which other animal can also cause rabies?
Ans -: Bat

Q11. Endocrine glands are also known as .
Ans -: Ductless Glands
Q12. The Small Pox vaccine was discovered by –
Ans -: Edward Jenner
Q13. Deficiency of iodine leads to .
Ans -: Enlargement of Thyroid Gland
Q14. First vaccine produced by bio-technology was used against which virus?
Ans -: Hepatitis-B
Q15. Turmeric is obtained from of a Plant.
Ans -: Stem
Q16. Genes are made by .
Ans -: Polynucleotides
Q17. Haematopoiesis occurs in .
Ans -: Bone marrow
Q18. Leprosy is also known as .
Ans -: Hansen’s Disease
Q19. A human skull has number of bones.
Ans -: 22 Bones
Q20. Deposition of which acid in the muscles leads to a feeling of fatigue in Humans?
Ans -: Lactic Acid

Q21. RBC’s count in the blood is increased when a personis having .
Ans: Polycythaemia
Q22. Where are the Lachrymal glands situated in the human body?
Ans: Eye Orbit
Q23. The red, blue and purple colours seen in plants is becauseof the pigment.
Ans: Anthocyanin
Q24. Which part of the human brain controls Motor skills of the body?
Ans: Frontal Lobes
Q25. What is the name the hormone that regulates the amount of glucose in the blood .
Ans: Insulin
Q26. Name the gas used for making vegetable ghee?
Ans: Hydrogen
Q27. Which is the largest gland in the human body?
Ans: Liver
Q28. The smallest functional unit of a kidney is the ?
Ans: Nephron
Q29. James D. Watson, a Nobel Prize winning scientist is expert in the field of .
Ans: Genetics
Q30. Polio is caused by a .
Ans: Virus

Q31. The flow of energy in the Energy Pyramid is always .
Ans: Upwards
Q32. Saliva helps in the digestion of .
Ans: Starch
Q33. Which Parent’s chromosome is used for sex determination test?
Ans: Father
Q34. The bio-gas used for cooking is a mixture of .
Ans: Methane & Carbon dioxide
Q35. The yellow colour of the human faeces is a result of thepigment called .
Ans: Urobilin
Q36. Which air pollutant causes the most serious health hazards?
Ans: Sulphur dioxide
Q37. Vitamin K is required for the synthesis of .
Ans: Prothrombin
Q38. Which compound is used in anti-malarial drug?
Ans: Chloroquine
Q39. Dental cavities are caused because of the deficiency of?
Ans: Fluorine
Q40. What is the process of filtering blood through an artificial kidney called?
Ans: Dialysis

Q41. Which is the first vaccine injected into a newly born baby?
Ans: BCG
Q42. Food poisoning is caused by .
Ans: Clostridium botulinum
Q43. Which hormone is used as an oral contraceptive?
Ans: Progesterone
Q44. The longest and largest bone in the human body is?
Ans: Femur
Q45. Which metal is present in haemoglobin?
Ans: Iron
Q46. What is the total number of Chromosomes found in the human gene?
Ans: 46
Q47. The PH value of human blood is?
Ans: 7.40
Q48. The plants, which grow under water stress conditions are called?
Ans: Xerophytes
Q49. During photosynthesis, Solar Energy is converted to .
Ans: Chemical energy
Q50. Which is the smallest bone in the human body?
Ans: Stapes

Q51. The study of Trees is called?
Ans: Dendrology
Q52. Who proposed the Theory of natural selection?
Ans: Dendrology
Q53. Turpentine oil is obtained from .
Ans: Resin from Pines
Q54. Upper most layer of skin is called?
Ans: Epidermis
Q55. Which is the only element found in Chlorophyll?
Ans: Magnesium
Q56. What are Bryophytes ?
Ans: Amphibious Plants
Q57. Which component of the Cell is called it’s ‘Kitchen’?
Ans: Chloroplast
Q58. What is known as ‘Suicidal bags of cell’?
Ans: Chloroplast
Q59. What is systolic and diastolic pressure in a healthy man?
Ans: 120mm & 80mm
Q60. Dermatology is the study of?
Ans: Human Skin

Q61. Which chemical is popularly used in Rat poison?
Ans: White Phosphorus
Q62. What is the Dental formula of man?
Ans: 2123/2123
Q62. What is the name of first cloned sheep?
Ans: Dolly
Q64. is the normal cholesterol level in human blood.
Ans: 180-200 mg/dL
Q65. A is the smallest structural and functional unit of nervous system.
Ans: Neuron
Q66. 99% percentage of water is lost during transpiration, True or False?
Ans: TRUE
Q67. Which enzyme is present in all members of the animal kingdom except Protozoa?
Ans: Amylase
Q68. Zika virus is carried by Mosquito.
Ans: Aedes
Q69. Tomato contains which acid?
Ans: Oxalic Acid
Q70. Which animal respire without having blood in them?
Ans: Oxalic Acid

Q71. Which cells acting as phagocytes are present in the liver?
Ans: Kupffer cells
Q72. Which cell organelles function as the power house of a living cell?
Ans: Mitochondria
Q73. A bite of a mad dog causes –
Ans: Hydrophobia
Q74. Which disease is known as ‘silent killer’?
Ans: High Blood pressure
Q75. Human saliva contains the enzyme known as .
Ans: Ptyalin
Q76. Which gland disappears during old age?
Ans: Thymus
Q77. The insect responsible for the spread of Kala-azar is –
Ans: Sand Fly
Q78. is known as the strongest natural fibre.
Ans: Silk
Q79. Which is known as graveyard of RBC’s ?
Ans: Spleen
Q80. The gland known as master gland in human body is the .
Ans: Pituitary gland

Q81. The process of cell division is known as –
Ans: Mitosis
Q82. Which part of the Plant body acts as the carrier of food and other substances to all its parts?
Ans: Phloem
Q83. Which is the sweetest sugar?
Ans: Fructose
Q84. The hearing function is associated with which part of the Human Brain?
Ans: Temporal Lobe
Q85. Which major chemical compound is found in human kidney stones?
Ans: Calcium oxalate
Q86. Which metal is present in Insulin?
Ans: Zinc
Q87. Thirst, hunger and sleep are controlled by which part of the brain?
Ans: Hypothalamus
Q88. Alcohol affects which part of human brain?
Ans: Cerebellum
Q89. Which part of human brain is the regulating centre for swallowing and vomiting?
Ans: Medulla Oblongata
Q90. Which part of the Human Eye changes it size based on the amount of Light?
Ans: Pupil

Q91. is the plant which yields biodiesel or biofuel.

Ans: JatrophaCurcas

Q92. The part of the human eye which regulates the quantum of light entering is – Ans: Iris
Q93. Which salt is found in bone in largest amount? Ans: Calcium
Phosphate
Q94. What is the name of the test done to diagnose cancer? Ans: BiopsyTest
Q95. The vitamin which is considered to be a hormone is – Ans: BiopsyTest
Q96. Intake of which vitamin is recommended to improve blood coagulation? Ans: Vitamin K
Q97. Who explained about the blood circulation for the first time? Ans: William
Harvey
Q98. Alexander Fleming invented . Ans: Penicillin
Q99. Who is credited for producing first man-made Gene in a lab? Ans: Dr.
Hargobind Khurana
Q100. Xerophthalmia is a disease caused by lack of which vitamin?
Ans: Vitamin A


Download 300 General Science Questions PDF In English

we Hope this article will be helpful for you. pls write us your important FeedBack

You can join our All In One Preparation Group and join us on Telegram and like our Facebook Page to get notified on latest exam updates and materials. For discussion join SSC GROUP and Railway Group.

Leave a Comment